Acanthus hungaricus

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Acanthus hungaricus, de Hongaarse bereklauw of Hongaarse akant, oogt in alle opzichten wat netter en strakker dan Acanthus mollis, de zachte bereklauw.

Van nature komt deze plant niet alleen voor in Hongarije maar ook in de bossen en onder kreupelhout in Roemenië, noord-Griekenland en het gebied van voormalig Joegoslavië.

Het grote ongestekelde blad van Acanthus hungaricus lijkt veel meer op een veer (‘veerspletig’) dan het blad van Acanthus mollis.

De hoogte van de bloei-aren van de Hongaarse akant, waarin vaak 4 rijen bloemen zitten, is circa 120-150 cm. De bloei van Acanthus hungaricus valt in de zomerperiode juni-juli.

Acanthus hungaricus vormt dichte pollen op een geschikte, zonnige standplaats en is goed winterhard.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Hongaarse bereklauw, Hongaarse akant
Synoniem naam: Acanthus longifolius
Plantenherkomst: Europa
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: meerkleurig
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 1.00-1.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: groot (15 cm>)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Acanthus hungaricus is een prachtige en indrukwekkende vaste plant.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 3

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord