Tuin laten ontwerpen

Een tuin laten ontwerpen door een ervaren en professionele tuinontwerper? De Schetsservice werkt uitsluitend met ervaren tuinontwerpers. Onze aangesloten tuinontwerpers ontwerpen in korte tijd een prachtige tuin die aan uw wensen voldoet. Het door een vakman laten ontwerpen van uw tuin is een goed idee wanneer u daar zelf weinig ervaring mee heeft. Ook wanneer u vol met ideeën zit maar niets concreet op papier kunt zetten kunt u overwegen om uw tuinontwerp uit te besteden.

Wij hebben gemerkt dat er helaas nog al eens ontwerpfouten gemaakt worden door consumenten. Een bekende ontwerpfout is dat een eettafel in de woning uitkijkt op een eettafel buiten in plaats van uitzicht op groen. Vooral wanneer de afstand tussen beide tafels maar een paar meter is. Een gemiste kans want het is veel leuker om vanuit de eetkamer zicht te hebben op een plantenborder met uitbundig bloeiende tuinplanten.

Een rondje kunnen lopen in de tuin is leuk! Dus waarom niet een ontwerp met de mogelijkheid om op verschillende plekke in de tuin te kunnen zitten? Jammer genoeg wordt hier te weinig rekening mee gehouden door doe-het-zelvers…

Een ervaren tuinontwerper maakt deze fouten niet snel. En dat zijn nog maar 2 voorbeelden! Waarom geen hulplijn inschakelen? Want u kunt uw tuin laten ontwerpen. En de kosten voor een schetsadvies heeft u in de aanleg van de tuin zo terug verdiend. Stelt u hogere eisen aan uw woongeluk?  Een tuinontwerper van de Schetsservice kan ook een echt tuinontwerp met beplantingsplan voor u maken.

Tuin laten ontwerpen
Tuin laten ontwerpen

Kies voor de Schetsservice!

Via de Schetsservice kunt u uw tuin laten ontwerpen op afspraak. Een adviesgesprek duurt meestal een uur. Is de tuin erg klein of is er sprake van een klein balkon dan duurt een schetsadvies soms maar een half uur.  Tijdens het schetsuur wordt natuurlijk rekening gehouden met uw eisen en wensen.

De Schetsservice geeft onafhankelijk advies. Meestal maakt de tuinontwerper eerst een hoofdindeling wat ook wel vlekkenplan wordt genoemd. In het vlekkenplan krijgen de terrassen, de bouwwerken, het gazon, de vijver, de overkapping al een geschikte plaats. Daarna worden de ideeën uitgewerkt in een nauwkeuriger tuinontwerp. Belangrijke elementen en onderdelen in een tuinontwerp zijn:

  • zijn de verhoudingen van bestrating en groen goed?
  • ligt de bestrating op een logische plaats?
  • maken de hoogteverschillen de tuin spannender?
  • is er voldoende privacy in de tuin?
  • sluit de tuin goed aan op de woning?
  • zijn alle wensen goed vertaald in de eerste schets?

Een tuinontwerper van de Schetsservice verteld tijdens de afspraak welke keuzes hij maakt en waarom. Bent u het ergens niet mee eens? Of ziet de tuinontwerper iets over het hoofd? Reageer dan meteen zodat de tuinontwerper het ontwerp snel bij kan stellen. Uiteindelijk wordt het uw tuin!

Een ervaren tuinontwerper kan met zijn onbevangen maar creatieve blik uw tuin een totaal andere uitstraling geven door andere materialen en beplantingen te kiezen. Uiteraard moet dit wel leiden tot een beter resultaat. Uw tuin laten ontwerpen is geen slechte optie! Wilt u meer weten of een afspraak maken? Reserveer dan vandaag nog een inspirerende afspraak met een tuinontwerper.

Maak een afspraak met een tuinontwerper

U wilt uw tuin laten ontwerpen. Een afspraak kunt u maken via ons boekingssysteem. U betaalt vooraf een bedrag van €15,- voor uw reservering. De kosten van een schetsafspraak bedragen (2024) € 135,- per uur en € 32,50,- per volgend kwartier. Hier worden uw reserveringskosten vanaf getrokken. De resterende kosten kunt u aan uw tuinontwerper voldoen op locatie. Wanneer u de afspraak wenst te annuleren dient u dit 24 uur van te voren te doen.

Laden...