SketchUp tuin

Een SketchUp tuin is een tuin die in het tekenprogramma SketchUp is gemaakt. Oorspronkelijk is dit computerprogramma SketchUp vanaf 1999 ontwikkeld door beginnend softwarebedrijf @Last Software uit Boulder, Colorado. Google heeft het aangekocht in 2006 en de naam gewijzigd in Google SketchUp.  Google heeft het handige 3D tekenprogramma in 2012 verkocht aan het bedrijf Trimble Navigation waarna het weer de naam ‘SketchUp’ krijgt.

Sketchup is een handig hulpmiddel om via de computer een 3-dimensionale tuin te ontwerpen. De woning kunt u ook modelleren tot op de mm nauwkeurig! U kunt gratis gebruik maken van de online versie van Sketchup: SketchUp Free

De mogelijkheden om een Sketchup tuin te maken zijn nagenoeg onbegrensd. Veel modellen van tuinmeubilair, planten, schuttingen, bestratingen zijn te vinden en te downloaden uit de 3D-bibliotheek van het programma: 3D Warehouse. Nette presentaties van de SketchUp tuin kunt u maken in het programma LayOut. Dit bij SketchUp horende programma zorgt ook voor een printbare plattegrond op de juiste schaal wat in SketchUp zelf onmogelijk 1s.

In de betaalde versie van SketchUp is het mogelijk om uw woning met tuinontwerp op de juiste plek en richting op de bouwkavel in Google Maps te plaatsen. Dit heet ‘Geopositioneren’. Via SketchUp is door het selecteren van een datum en een tijdstip de precieze schaduwwerking te zien in de tuin.

Via allerlei instructievideo’s op YouTube is SketchUp in de rustige uren zelf aan te leren. Het is niet echt moeilijk maar het is wel verstandig om er gedurende een periode regelmatig mee bezig te zijn. U zult zien dat u er steeds handiger in wordt. Een belangrijke beginnersfout is dat onderdelen niet goed gegroepeerd worden. Niet goed groeperen leidt tot verkleefde modellen die vervormen waarna herstel lastig en tijdrovend wordt.

SketchUp tuin
SketchUp tuin

Het ontwerp van een SketchUp tuin

Net als een echt tekenpotlood is SketchUp slechts gereedschap om tot het tuinontwerp te komen. U kunt wellicht het beste de eerste schets maken met potlood op schetspapier. De tuin kunt u daarna uitwerken in SketchUp. Schetsmatige potlood bewegingen zijn, anders dan de naam suggereert, niet te maken in SketchUp.

Het bedenken van een goede tuinindeling waarbij rekening gehouden wordt met hartlijnen, zichtlijnen, met verhoudingen, met hoogtes en met de zonnestand is meestal lastiger dan het uitwerken van de potloodschets in SketchUp.

De Schetsservice kan u helpen bij het maken van een indelingsschets SketchUp tuin. Daarna werkt u zelf de tuin uit . U reikt daarbij zelf de randvoorwaarden en wensen aan. De tuinontwerper maakt vervolgens een mooie tuinindeling en licht de keuzes tijdens de ontwerpsessie mondeling toe. Door een schetsafspraak te maken via Schetsservice.nl krijgt u een goed advies waarmee u verder kunt gaan experimenteren met de vele mogelijkheden van de gratis of betaalde versie van SketchUp.

SketchUp tuin maken? Maak een schetsafspraak!

Wilt u geholpen worden met een tuinschets door een tuinontwerper van de Schetsservice zodat u het idee kunt uitwerken? Maak dan vandaag nog een schetsafspraak. Wij bespreken graag met u hoe we samen uw droomtuin kunnen verwezenlijken. Reserveer vandaag nog uw schetsafspraak via onze website!

Laden...