Mooie vaste planten in de Vlinderhof

Na alle positieve berichten zijn we onlangs in de Vlinderhof in het Maximapark (Utrecht) geweest. Echt de moeite waard! Hoewel veel kleiner dan De Tuinen van Appeltern (wel aangelegd door Van Ooijen’s Hoveniers uit Appeltern) zien de borders er (ook) prachtig uit!

Het ontwerp van de Vlinderhof is gemaakt door de bekende tuinarchitect Piet Oudolf op initiatief van een gepassioneerde Leidsche Rijn wijkbewoner Marc Kikkert.

De vlinderhof

De Vlinderhof wordt bijgehouden door vrijwilligers en het ziet er erg verzorgd uit. Veel mensen genieten ter plekke van de bloemenpracht. Via de website is het mogelijk om de plantenfoto’s op naam te brengen al lijkt een rode zonnehoed een andere naam te moeten krijgen (Echinacea ‘Pink Passion’ in plaats van Echinacea ‘Fatal Attraction’) en ontbreekt op de website nu nog een beschrijving van de fraaie Agastache ‘Blue Fortune’ (een dropplant).
Echinops ritro ‘Veitch Blue’, een blauwe kogeldistel, staat er tijdens ons bezoek erg mooi bij maar bloeit helaas nog niet en trekt dus nog geen vlinders, bijen of hommels.
In de borders staan ook meerstammige bijenbomen (Tetradium daniellii). Mijn verwachting is, met de toenemende interesse om tuinen natuurvriendelijker te maken, dat deze insecten trekkende struik steeds populairder zal worden…

De laatste opvallende vaste plant is een stijfopgaande maar compact blijvende en witbloeiende Koninginnekruid (Eupatorium ‘Snowball’). Deze plant kan echt niet ontbreken in het Maximapark!

We komen zeker in het najaar nog een keertje terug wanneer de herfstverkleuring intreedt.

Wilt u dit bericht delen? Deel het via:
Facebook
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde Tuintips!