Kleine tuin ontwerpen

Een kleine tuin ontwerpen is vaak lastiger dan een grote tuin ontwerpen. De ruimte is beperkt terwijl er vaak wel behoefte is aan voldoende beplanting. Het is dan ook verstandig om een goed doordacht tuinontwerp te laten maken. Een tuinontwerper beschikt over een aantal trucs die een kleine tuin optisch groener doen lijken. Bij de keuze van de planten wordt wel goed gelet op de bezonning. Ook worden planten gekozen met relatief weinig onderhoud zodat u nog meer van uw tuin kunt genieten.

Het is vooral belangrijk om de vormgeving eenvoudig te houden in een kleine tuin. Het gebruik van verschillende stijlen in kleine tuinen kan snel rommelig ogen. Daarom adviseren wij om voor één stijl te kiezen en de variatie aan bloemen en planten te beperken. Een tuin oogt ook rustiger door niet teveel verschillende soorten bestrating toe te passen.

Tips voor kleine tuinen

In de meeste kleine tuinen is meestal geen plaats voor grote plantenborders. Dan is het verstandig om voor planten te kiezen die het hele jaar door iets te bieden hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het planten van 1 mooie hoge solitaire tuinplant met een voorjaarsaspect (bloesem), een zomeraspect (mooi blad), een herfstaspect (mooie herfstkleur) en een winteraspect (een opvallende schors). Een ander deel van de planten kan ook wintergroen zijn. Door een kleine tuin slim aan te planten kan de tuin er ieder seizoen anders uitzien. Een kleine tuinontwerpen vraagt dus ook een goede plantenkennis!

Kleine tuin ontwerpen
Fotolocatie: Bloemenpark Appeltern. Vroeger: De Tuinen van Appeltern

Een professionele tuinontwerper kent het gangbare assortiment aan tuinplanten meestal goed en hij kan u tijdens het schetsen een aantal voorbeelden geven. Daarnaast weet een tuinontwerper ook hoe groot bepaalde bomen of struiken kunnen worden. Door deze informatie te delen voorkomt u altijd ‘grote’ verrassingen in uw tuin.

Wat vooral belangrijk is bij een klein tuin is de tuin groter te laten lijken. De basis van elke goede kleine tuin is een doordacht tuinontwerp waarbij de ruimte optimaal benut wordt. Een kleine tuin ontwerpen wordt dan echt leuk. Voorbeelden hiervan zijn: een opklapbare tafel, een bank die tevens dienst doet als opbergkist of een containerberging met een kruidentuintje er boven op.

Maak een afspraak met een tuinontwerper

U betaalt vooraf een bedrag van €15,- voor uw reservering. De kosten van een schetsafspraak bedragen (2024) € 135,- per uur en € 32,50,- per volgend kwartier. Hier worden uw reserveringskosten vanaf getrokken, de resterende kosten kunt u voldoen op locatie. Wanneer u de afspraak wenst te annuleren dient u dit 24 uur van te voren te doen.

Laden...