Geniet met de Schetsservice van een mooie tuin!

Heeft u geen idee heeft hoe u een mooie tuin kunt maken? Om daar vervolgens in te kunnen genieten? Wij helpen u graag om deze wens te realiseren. De tuinontwerpers van de Schetsservice luisteren naar uw wensen en gaan daarna voor u aan het schetsen.

De Schetsservice verzorgt schetsadviezen voor nieuwe tuinen sinds 1998. Wilt u weten hoe andere mensen de Schetsservice ervaren? Lees dan eens onze recensies van de Feedback Company. Wij vinden het belangrijk dat u elk seizoen van uw mooie tuin kunt genieten!

Wij zijn ook van mening dat een goed schetsadvies door een ervaren tuinontwerper zichzelf terug verdiend in functionaliteit, tuinbeleving en sfeer. Het advies is wat wij geven is persoonlijk.  U bent na uw afspraak niet gebonden aan een uitvoerende partij zoals een hovenier of stratenmaker. Mocht u na het schetsadvies wel behoefte hebben aan extra aanleghulp dan kunnen wij u daarin eventueel wel adviseren. De tuinontwerpers van de Schetsservice hebben al veel samen gewerkt met hoveniersbedrijven! Juist door deze intensieve samenwerking tussen de tuinontwerper, de hovenier en u als klant ontstaan de mooiste tuinen van Nederland!

Het schetsadvies duurt meestal een uur maar het is ook mogelijk om meer tijd te reserveren.

Aan de hand van uw wensenlijst, de ligging van uw tuin ten opzichte van de zon, de bouwstijl van uw woning, uw leefsituatie en de omgeving wordt op schetspapier een geschikte indeling voor uw nieuwe tuin gemaakt.

Meer tips en advies voor een mooie tuin

Op buitenevenement Gardenista 2019 wordt onze voorbeeldtuin O.I.L (Outdoor Industrial Living) bekroond met zilver!

Wij geven niet alleen advies over de indeling en de vormgeving van uw tuin maar geven ook advies over de voor- en nadelen van de verschillende bestratingsmaterialen die toegepast kunnen worden. Ook zijn wij op de hoogte van de meeste recente ontwikkelingen op tuingebied zoals de nieuwe GeoProArte tegels van MBI-beton.

Tuinverlichting geeft uw tuin extra veiligheid en sfeer. Wij kunnen u de verschillende mogelijkheden laten zien en kunnen u adviseren waar u uw tuinverlichting het beste kunt plaatsen voor optimaal resultaat.

Overweegt u ook een vlonder in de tuin? Wij kunnen u daarbij ook op weg helpen met tips en advies. Lees dan ook eens dit artikel over vlonders, vlonderplanken en buitenparket.

Na het schetsadvies kunnen wij eventueel ook de schets uitwerken in een echt tuinontwerp en een  beplantingsplan. Op deze website vindt u ook een artikel over het maken van een beplantingsplan.

Water geeft leven in de tuin. Dat weten we toch allemaal! Lees meer over de aanleg van vijvers in dit artikel.

1. Voor de Schetsafspraak

Deze informatie heeft u nodig voor de eerste schetsafspraak:

  • Een basistekening op schaal
  • Foto’s en/of film van de huidige situatie
  • De zon richting van uw tuin
  • De bouwstijl van uw woning
  • Een wensenlijst met uw tuinwensen (met bijv. favoriete planten)

U hoeft ons vooraf niets op toe te sturen want dan kunnen wij ook niets vergeten mee te nemen naar onze afspraak. Heeft u foto’s en/of video’s beschikbaar dan is het verstandig om dit op een tablet of laptop mee te nemen. In het Schetsservicepaviljoen is momenteel geen computer aanwezig maar (meestal) wel wifi waar u gebruik van kunt maken.

2. Het Schetsadvies

We bekijken met de meegebrachte gegevens de huidige situatie van de tuin. In het gesprek vertelt u vervolgens uw wensen en uw ideeën en daarna begint het schetsen. U ziet de tuinschets als het ware groeien van een eerste potloodstreep tot een mooi samenhangend geheel!

Aan het einde van het advies uur bent u dan in het bezit van een creatief en interactief (samen met u) gemaakte tuinschets. De tuinschets wordt gemaakt op schetspapier. Na afloop van uw afspraak krijgt u de gemaakte tuinschets, opgerold in een tekenkokertje, mee naar huis. Op weg naar een mooie tuin!

3. Na het schetsadvies

Aan de hand van de schets kunt u zelf aan de slag met uw tuinaanleg. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u liever de tuinaanleg geheel of gedeeltelijk wenst uit te besteden. In dat geval is het dan mogelijk dat ik de gemaakte schets tegen een overeengekomen tarief voor u uitwerk in een professioneel tuinontwerp en/of gedetailleerd beplantingsplan. Op basis van het tuinontwerp kunt u dan bij meerdere stratenmakers en/of hoveniers vrijblijvende offertes aanvragen voor de tuinaanleg. Tevens is het mogelijk om via de tuinontwerper van uw keuze beplanting tegen een aantrekkelijk tarief te bestellen.

Download hier het Gratis mini e-book

” Tips voor de indeling van een nieuwe tuin! “

  • Uw tuinsituatie
  • Tips en advies voor het tuinontwerp
  • Tuinontwerp met hartlijn
  • Tuinontwerp met dubbele hartlijn

Schetsafspraak inplannen

Via De Schetsservice in Appeltern Adventure Gardens vroeger De Tuinen van Appeltern kunt u uw tuinproject een goede start te geven. Op de dag van de afspraak kunt u inspiratie op doen door dan een wandeling te maken door de ruim 200 voorbeeldtuinen. Naast de vele aangelegde tuinen is het ook aan te raden een bezoek te brengen aan de Nationale Vaste Plantentuin. U zult u dan ongetwijfeld verbazen over de verschillende soorten vaste planten die in deze tuin verwerkt zijn!

 De keuzemogelijkheden voor een schetslocatie

We hebben drie mogelijkheden bedacht om u aan een mooie tuin te helpen:

De kosten van een schetsafspraak bedragen dit jaar (2023) € 130,- per uur en € 30,- per volgend kwartier.
Op locatie zijn er aanvullende kosten voor reistijd en auto.

Laden...